Leefbaarheidsmonitor in de Volkskrant


Op woensdag 19 september verscheen in de Volkskrant het artikel: Haagse Bezuidenhout weet door zelfgemaakt programma exact hoe leefbaar de wijk is – en waar het dreigt mis te gaan. In het artikel is beschreven hoe vrijwilligers van het wijkberaad, in samenwerking met StrateGis, een digitaal hulpmiddel hebben ontwikkeld om vragen met betrekking tot leefbaarheid te beantwoorden, bekend als de Leefbaarheidseffectrapportage, of kortweg LER. Het digitale hulpmiddel is hierbij de leefbaarheidsmodule van de 3DGeoviewer met bijbehorende openbaar toegankelijke monitor.

volkskrantartikel 3DGeoviewer

Serious Gaming Framework ruimtelijk domein


In 4 maanden tijd heeft een projectgroep studenten van de Hogeschool voor Kunsten uit Utrecht voor StrateGis een Serious Gaming Framework ontwikkeld. Gebaseerd op de Ondergrondgame is het in de nieuwe versie mogelijk om binnen korte tijd voor een specifieke locatie of thema (binnen het domein van ruimtelijk ordening, denk aan Omgevingswet, duurzaamheid, stedenbouw, energietransitie) een spel te maken. Het is een multiplayergame (dus te spelen met meerdere actoren) en kan op locatie gespeeld worden. Zie voor de mogelijkheden die het framework biedt ook de video Serious Gaming Framework.

serious game framework ruimtelijk domein

Serious Game sessie bij IHS


Op donderdag 21 juni was StrateGis bij IHS (het Institute for Housing and Urban Development Studies) op bezoek om een Serious Game sessie met de Ondergrondgame aan te bieden. Lettend op het onderwerp van studie namelijk Climate Change voor de gelegenheid omgedoopt in de Serious Game Integrated Urban Planning: Real Estate, Energy, Underground and Water. In de interactieve sessie kwam een mooi proces op gang waardoor de deelnemers het belang van samenwerking en integrale ruimtelijke ontwikkeling konden ervaren in een veilige, virtuele omgeving. Zie voor meer info over de game de pagina Ondergrondgame.

Serious Game sessie bij IHS

We blijven u graag op de hoogte houden


Via onze nieuwsbrieven houden we u als gebruiker of geïnteresseerde graag op de hoogte van ontwikkelingen in onze huidige tools en nieuw ontwikkelde producten. Om u ook in de toekomst van deze updates te voorzien willen we u graag vragen zich voor onze nieuwe nieuwsbrieflijst aan te melden, hier ziet u dan ook direct welke gegevens we voor dit doel van u verzamelen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

inschrijving nieuwsbrief

StrateGis aanwezig bij Visualisatie ondergrond voor omgevingsvisie en -plan


Op maandag 14 mei was StrateGis aanwezig bij de bijeenkomst Visualisatie ondergrond voor omgevingsvisie en -plan, georganiseerd door de combinatie Uitvoeringsprogramma bodem en ondergrond en Deltares. Tijdens de bijeenkomst kon StrateGis een pitch verzorgen met ervaringen en voorbeelden over de rol van visualisatie bij omgevingsbeleid. Een toelichting op de 3DGeoviewer, als opvolger van de voormalige OndergrondTool, was hierbij natuurlijk erg toepasselijk. Ter illustratie kunt u de two-pager 3DGeoviewer bekijken of de bedrijfsbeschrijving StrateGis Uitvoeringsprogramma bodem en ondergrond.

Visualisatie ondergrond voor omgevingsvisie en -plan

Artikel in Den Haag Centraal: Bezuidenhout ontwikkelt ‘supertool’ voor leefbare groei


In de krant Den Haag Centraal is afgelopen week een artikel verschenen over de Leefbaarheidseffectmonitor die we voor de wijk Bezuidenhout in Den Haag hebben ontwikkeld. In het artikel wordt op leuke manier beschreven welk proces de wijkraad én StrateGis in de ontwikkeling van de tool hebben doorlopen, op welke wijze het inzichtelijk maken van leefbaarheid nu werkt en over een mogelijk vervolg voor heel Den Haag en wellicht daarbuiten.

U kunt het artikel nalezen: Bezuidenhout ontwikkelt ‘supertool’ voor leefbare groei, of neem direct een kijkje bij het eindresultaat: Leefbaarheidseffectrapportage Bezuidenhout

leefbaarheidseffectrapportage bezuidenhout

Slimcity serious game: Krasse kavels


Thuis is het steeds gebruikelijker om technologie in te zetten voor ons eigen gemak en welbevinden. Maar wat als we dat ook op wijkniveau doen? Welke gezondheidsvoorzieningen zijn dan nodig? En hoe sluiten digitale voorzieningen en apps voor preventie en gezondheid daar zo goed mogelijk bij aan?

Deze vragen staan centraal in: Krasse Kavels, een serious game waarmee verschillende partijen uit een wijk samen kunnen werken aan een zo gezond mogelijke inrichting.

Krasse Kavels is nog in ontwikkeling. Speciaal voor de gelegenheid is in het Stadskantoor van de gemeente Utrecht een stand met informatie en een film gemaakt die illustreert hoe de game werkt en waarin experts het belang van de game onderstrepen.

Serious Game Krasse Kavels

Monitor maakt leefbaarheid inzichtelijk


Met één muisklik zien hoe leefbaar de wijk is als het gaat om luchtkwaliteit, geluidsbelasting, groen, wegen, parkeerplaatsen, scholen, speelplekken en nog veel meer zaken. Die mogelijkheid krijgt Bezuidenhout als eerste in Nederland dankzij de inspanningen van het wijkberaad en de werkgroep Bezuidenhout Leeft. StrateGis heeft de conceptversie van de leefbaarheidsmonitor ontwikkeld en afgelopen maand gepresenteerd aan wethouder Wijsmuller van Stadsontwikkeling van de gemeente Den Haag. Over de presentatie is het volgende, leuke artikel geschreven in de wijkkrant Bezuidenhoutnieuws: Monitor maakt leefbaarheid inzichtelijk. U kunt natuurlijk ook zelf direct een kijkje nemen in de applicatie, ga hiervoor naar 3dgeoviewer.nl/denhaag/bezuidenhout, of lees meer over leefbaarheid in de wijk.

Leefbaarheidsmonitor

Nieuwsbrief 2018


Door de grote hoeveelheid nieuwe ontwikkelingen bij StrateGis hebben we met veel plezier weer een nieuwsbrief opgesteld. Zo zijn wij afgelopen maand verhuisd naar Geo-gemeente Amersfoort, heeft de 3DGeoviewer een geheel nieuwe interface en hebben we nieuwe medewerkers mogen verwelkomen!

Bekijk de voor alle details de StrateGis Nieuwsbrief 2018 of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 2018

StrateGis is verhuisd naar de geo-gemeente van Nederland


Per 22 maart is StrateGis verhuisd naar dé geo-gemeente van Nederland: Amersfoort. Met een toenemende hoeveelheid geo-gerelateerde bedrijven die zich er vestigen, treedt de gemeente hier ook steeds meer mee naar buiten. Dit heeft er voor gezorgd, in combinatie met de hoeveelheid netwerken die Amersfoort op dit gebied te bieden heeft, dat StrateGis de keuze voor deze stad heeft gemaakt.

Logo StrateGis

Meer dan 10 jaar geleden is StrateGis als TNO spin-off gestart in de regio Den Haag met het ontwikkelen van Geo-ICT producten, variërend van teken-en-reken tools, (open) datavisualisatie naar Serious Games. Na vervolgens enkele jaren gevestigd te zijn op Lage Weide in Utrecht, is StrateGis nu dus neergestreken in het centrum van Amersfoort, op loopafstand van het centraal station. Onze nieuwe gegevens zijn:

Bergstraat 30
3811 NJ Amersfoort
tel: +31(0)332583483
info@strategis.nl

Bent u op zoek naar tools die u kunnen helpen in ruimtelijke ontwikkeling? Neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden in ons mooie nieuwe kantoor met elkaar te bespreken!