Smart City Symposium


Smart Cities krijgen recentelijk veel aandacht. Maar wat houdt dit nu in voor gemeenten en marktpartijen? Dit is een van de vragen die we behandelen tijdens de netwerkbijeenkomst Smart City op dinsdag 14 maart

Smart City Symposium

StrateGis Nieuwsbrief 2016-2


In de tweede helft van 2016 heeft StrateGis meerdere nieuwe producten ontwikkeld, zoals het Smart City 3D platform en een Interactieve Buurtmonitor voor de gemeente Hilversum. Daarnaast is een samenwerking opgezet met  o.a. NWE.Stadsontwikkelaars en organiseren we binnenkort een Smart City Event. Bekijk de nieuwsbrief voor aanvullende informatie: StrateGis Nieuwsbrief 2016-2.

StrateGis Nieuwsbrief 2016-2

3D Geoviewer online demo


Met de 3D Geoviewer is het mogelijk om snel inzicht te krijgen in complexe ruimtelijke vraagstukken door beschikbare informatie van diverse instanties tegelijkertijd en op begrijpelijke wijze te visualiseren. Inmiddels is het mogelijk een online demo-versie te proberen. De tool is nog steeds in ontwikkeling en krijgt voortdurend updates. Met name de ontwikkeling van de online versie is afhankelijk van de snel toenemende mogelijkheden. Naast de online versie is de tool als applicatie met een uitgebreidere functionaliteit beschikbaar, als u hier interesse in heeft neem dan contact met ons op.

StrateGis 3D Geoviewer

StrateGis op Feest van de Techniek Lage Weide


StrateGis heeft een bijdrage geleverd aan het Feest van de Techniek op Lage Weide. Het feest vond plaats van 7 t/m 11 november en had als doel om 1e en 2e jaars scholieren te interesseren voor techniek. StrateGis was erbij om met de deelnemers de Ondergrondgame te spelen waarin zij konden leren wat er nu allemaal nodig is om gebouwen te ontwikkelen en een stad te laten werken. In de video Feest van de Techniek is een impressie van de week te krijgen.

StrateGis op Feest van de Techniek

Interactieve buurtmonitor Hilversum


Als doorontwikkeling van het project De Virtuele Stad is voor de gemeente Hilversum een Interactieve Buurtmonitor gemaakt. De data die al door de gemeente werd verzameld is online gevisualiseerd en daardoor gemakkelijk toegankelijk voor burgers en andere partijen. De online variant is te bekijken en te gebruiken via De Virtuele Stad: Hilversum. Hier vindt u niet alleen de Buurtmonitor maar ook onderwerpen als Uitgaan en bezoeken en Bekendmakingen. Wilt u dit ook voor uw gemeente? Neem dan contact op!

Interactieve buurtmonitor Hilversum

Samenwerking NWE.Stadsontwikkelaars


StrateGis werkt sinds dit jaar nauw samen met de NWE. Stadsontwikkelaars. Voor eigen rekening en risico ontwikkelt Nwe Stadsontwikkelaars in binnen- en buitenland met een klein en slagvaardig team vastgoedconcepten. Financiële zekerheid in haalbaarheid én afzet typeren hun handelen en zijn bepalend voor de slagingskans. StrateGis is er trots op hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Meer informatie is te vinden op nwestadsontwikkelaars.com

Samenwerking StrateGis en NWE.Stadsontwikkelaars

Lancering Smart City 3D Platform


Door het combineren van data, 3D en analysetools krijgen we steeds meer inzicht in de stad en kunnen we haar efficiënter en effectiever maken. Om deze ontwikkeling te ondersteunen heeft StrateGis het SmartCity 3D platform ontwikkeld. Dit is een platform voor het inventariseren, analyseren en visualiseren van (geo)data. Op de website www.smartcity3d.nl kunt u meer informatie vinden over dit nieuwe platform.

Smart City 3D website

De Virtuele Stad


Inzicht krijgen in je stad, je wijk, je buurt en je straat: Dat is waar ‘De Virtuele Stad’ (DVS) voor staat. Een inzichtelijke app met een kaart van de stad Hilversum waarin een gebruiker/burger/professional precies datgene ziet wat hij of zij nodig heeft. Kaartgegevens worden weergeven volgens het principe: Persoonsgebonden, Locatiegebonden en Tijdstip gebonden. U kunt hier de presentatie van De Virtuele Stad bekijken. In het komende jaar werkt StrateGis samen met de gemeente Hilversum aan het realiseren van dit project. We zijn ook nog op zoek naar andere pilot gemeenten, neem contact op als u mee wil doen!

De Virtuele Stad

Interactieve Kansenkaart

 


In opdracht van Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (OMU) en gemeente Utrecht heeft StrateGis een interactieve kansenkaart ontwikkeld. Voor industrieterrein Lage Weide in Utrecht zijn veelbelovende kavels voor (her)ontwikkeling uitgelicht, met aanvullende informatie over het ontwikkelpotentieel. Ook de bestaande kavels zijn met basisgegevens in beeld gebracht. Tijdens de vastgoedbeurs PROVADA werd de digitale ontwikkelkaart voor het eerst gepresenteerd. U kunt de kaart inmiddels ook zelf hier bekijken. De gemeente Utrecht, OMU en Industrievereniging Lage Weide hebben elk ook (een link naar) de kaart op hun eigen websites gepubliceerd.

 

interactieve kansenkaart bedrijventerrein Lage Weide Utrecht

StrateGis Nieuwsbrief 2016


Nieuwe producten en een workshop Omgevingswet zijn de onderwerpen die aan bod komen in de StrateGis Nieuwsbrief 2016. In de eerste maanden van 2016 heeft StateGis meerdere nieuwe producten ontwikkeld, waarmee u hieronder kan kennismaken. Daarnaast bieden wij in samenwerking met Sweco workshops aan ter voorbereiding op het werken met de omgevingswet. Bekijk de nieuwsbrief voor aanvullende informatie: StrateGis Nieuwsbrief 2016.

StrateGis Nieuwsbrief 2016