Monitor maakt leefbaarheid inzichtelijk


Met één muisklik zien hoe leefbaar de wijk is als het gaat om luchtkwaliteit, geluidsbelasting, groen, wegen, parkeerplaatsen, scholen, speelplekken en nog veel meer zaken. Die mogelijkheid krijgt Bezuidenhout als eerste in Nederland dankzij de inspanningen van het wijkberaad en de werkgroep Bezuidenhout Leeft. StrateGis heeft de conceptversie van de leefbaarheidsmonitor ontwikkeld en afgelopen maand gepresenteerd aan wethouder Wijsmuller van Stadsontwikkeling van de gemeente Den Haag. Over de presentatie is het volgende, leuke artikel geschreven in de wijkkrant Bezuidenhoutnieuws: Monitor maakt leefbaarheid inzichtelijk. U kunt natuurlijk ook zelf direct een kijkje nemen in de applicatie, ga hiervoor naar 3dgeoviewer.nl/denhaag/bezuidenhout.

Leefbaarheidsmonitor

Nieuwsbrief 2018


Door de grote hoeveelheid nieuwe ontwikkelingen bij StrateGis hebben we met veel plezier weer een nieuwsbrief opgesteld. Zo zijn wij afgelopen maand verhuisd naar Geo-gemeente Amersfoort, heeft de 3DGeoviewer een geheel nieuwe interface en hebben we nieuwe medewerkers mogen verwelkomen!

Bekijk de voor alle details de StrateGis Nieuwsbrief 2018 of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 2018

StrateGis is verhuisd naar de geo-gemeente van Nederland


Per 22 maart is StrateGis verhuisd naar dé geo-gemeente van Nederland: Amersfoort. Met een toenemende hoeveelheid geo-gerelateerde bedrijven die zich er vestigen, treedt de gemeente hier ook steeds meer mee naar buiten. Dit heeft er voor gezorgd, in combinatie met de hoeveelheid netwerken die Amersfoort op dit gebied te bieden heeft, dat StrateGis de keuze voor deze stad heeft gemaakt.

Logo StrateGis

Meer dan 10 jaar geleden is StrateGis als TNO spin-off gestart in de regio Den Haag met het ontwikkelen van Geo-ICT producten, variërend van teken-en-reken tools, (open) datavisualisatie naar Serious Games. Na vervolgens enkele jaren gevestigd te zijn op Lage Weide in Utrecht, is StrateGis nu dus neergestreken in het centrum van Amersfoort, op loopafstand van het centraal station. Onze nieuwe gegevens zijn:

Bergstraat 30
3811 NJ Amersfoort
tel: +31(0)332583483
info@strategis.nl

Bent u op zoek naar tools die u kunnen helpen in ruimtelijke ontwikkeling? Neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden in ons mooie nieuwe kantoor met elkaar te bespreken!

Opnames voor serious game voor Stadsontwerp Gezond Wonen


In navolging op de designsessie SlimCity in november vonden vorige week maandag in het Stadskantoor van de gemeente Utrecht, de opnames plaats voor een nieuwe Serious Game voor Stadsontwerp voor Gezond Wonen. De game zal gaan over gebiedsontwikkeling voor een gezonde wijk waar vragen centraal staan als: Hoe kunnen we de nieuwe delen van de stad optimaal inrichten voor gezond wonen, werken en recreëren? En hoe betrekken we bewoners, gebruikers en anderen bij dit stadsontwerp voor een gezonde leefomgeving?

Bekijk hier de video. Wilt u hier ook mee aan de slag en ons steunen bij de ontwikkeling van dit spel? Kijk op www.slimcity.nl of neem contact op met jacob@strategis.nl.

opnames serious game slimcity

Nieuwe interface voor 3D Geoviewer


De afgelopen maanden is door StrateGis aan een nieuwe User Interface van de 3D Geoviewer gewerkt. Naast een nieuwe, frisse look biedt deze nieuwe interface ook meer ruimte voor diverse nieuwe features van de 3D Geoviewer. Naast de mogelijkheid om data vanuit veel verschillende bronnen te verzamelen en visualiseren (zoals van CBS en PDOK), kunnen er nu ook vastgoedprojecten worden ingetekend en doorgerekend, of is het mogelijk een leefbaarheidsanalyse van ingrepen te maken (bijvoorbeeld in het kader van de omgevingswet). Als u nieuwsgierig bent naar deze uitgebreide mogelijkheden, stuur dan een mailtje naar anne@strategis.nl of bel ons op +31(0)332583483. Bent u benieuwd naar de nieuwe Interface? Bekijk dan de basisversie van de tool gratis op 3dgeoviewer.nl/tool.

nieuwe interface 3D Geoviewer

BRO Geotechnische Sonderingsonderzoeken in 3D Geoviewer


Sinds 1 januari is de Wet op de Basisregistratie Ondergrond (BRO) van kracht. Als onderdeel van het Stelsel van Basisregistraties van Nederland legt de BRO gegevens over de ondergrond vast. Via PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart) is deze data inmiddels beschikbaar, wat StrateGis in staat stelt deze open data in 3D en met de juiste hoogte in de 3D Geoviewer te verwerken. Via 3dgeoviewer.nl/tool kunt u zelf deze en andere gegevens gratis raadplegen!

Begin 2018 zullen ook de 2 andere registratieobjecten uit tranche 1, namelijk grondwatermonitoringsputten en bodemkundige boormonster-profielen, worden vrijgegeven. Deze zullen ook in de 3D Geoviewer worden geïmplementeerd.

sonderingsonderzoeken in 3D

StrateGis nieuwsbrief 2017


In 2017 zijn er voor StrateGis diverse ontwikkelingen geweest waarvan we u op de hoogte brengen in onze nieuwsbrief. Zo zijn advies en toolontwikkeling van elkaar losgekoppeld. Met een vernieuwd team (waarover later meer), gaat StrateGis wel door met de ontwikkeling van innovatieve producten en hebben we deelgenomen aan een aantal interessante congressen. Bekijk de nieuwsbrief voor de uitgebreide beschrijving: StrateGis Nieuwsbrief 2017.

StrateGis nieuwsbrief 2017

Aan de slag met Slimcity!


Op 22 november vond de tweede Designsessie SlimCity plaats en StrateGis nam plaats in de Kickoff Stadsontwerp voor Zelfmanagement. Centrale vraag: ‘Hoe kunnen makkelijk toepasbare technologieën helpen bij zelfmanagement en een toekomstbestendige wijk?’ De komende weken gaat het team, waar StrateGis deel van uit maakt, op zoek naar meer kennis en informatie en wordt de brainstorm voortgezet. Begin februari zal de eerste versie van een plan worden opgeleverd om de weg naar het droombeeld concreet te maken. Neem ook eens een kijkje op de site van Slimcity

StrateGis neemt deel aan Slimcity

Advies en Tools apart


Sinds 1 december zijn de twee stromen advies en software binnen StrateGis van elkaar losgekoppeld. Enerzijds gaan de diensten, uitgevoerd door Robin Seijdel (bereikbaar via robin.seijdel@gmail.com/ 0646010088) en gericht op gebiedsontwikkeling door als aparte adviestak. Anderzijds houdt StrateGis zich met een vernieuwd team bezig met de ontwikkeling van innovatieve tools binnen vastgoed, ruimtelijke ontwikkeling, leefbaarheid, gebiedsontwikkeling, etcetera.

Advies en StrateGis tools apart door

Smart City Expo World Congress


Van 14 tot 16 november was StrateGis in Barcelona voor het Smart City Expo World Congress, in het Smart City Holland Pavilion als onderdeel van de Utrecht Region. Hier hebben we ons verhaal van de 3D Geoviewer kunnen vertellen. Bekijk hier de video!

StrateGis aanwezig tijdens Smart City Expo World Congress