StrateGis is verhuisd naar de Savannah Tower


Per 1 juni is StrateGis verhuisd van de Atoomclub naar de Savannah Tower, aan de savannahweg 17 (3542 AW) in Utrecht. Dit representatieve kantoorgebouw is ook te vinden op Lage Weide, nabij de afslag Noord-ring Utrecht van de snelweg A2. Bent u benieuwd naar ons nieuwe kantoor en wilt u een bezoek brengen? Bel ons dan op 030-2305570 of mail naar info@strategis.nl.

verhuizing StrateGis naar Savannah Tower Utrecht

Persbericht: Smart City Hilversum blaast burgerparticipatie nieuw leven in

 


Met de lancering van de app Locali en de virtuele-stad.nl gaat Hilversum burger en politiek dichter bij elkaar brengen. Binnenkort mag Hilversum Mediastad zich met recht smart city noemen waarbij democratie 2.0 wordt geïmplementeerd. Naast de gemeente zijn ook de ondernemingen achter de schermen mediabedrijf The Broadcaster van Frank du Mosch en Anne Dullemond van IT-bedrijf StrateGis verantwoordelijk voor respectievelijk de app en de virtuele-stad.nl. U kunt hier het volledige persbericht lezen.

burgerparticipatie de virtuele stad

Artikel in het vakblad: Geo-Info


StrateGis heeft in Geo-Info, het vakblad van Geo-informatie Nederland een artikel gepubliceerd met als titel: Mag het en kan het?. Een put slaan voor Warmte-koude opslag (WKO),
het aanleggen van een ondergrondse parkeergarage of het realiseren van een gebouw of woonwijk zijn allemaal ingrepen waarbij veel komt kijken. Niet alleen is er een omgevingsvergunning voor nodig (mag het?), maar vaak is het ook de vraag of de ingreep op die plek logisch of haalbaar is (kan het?). Hoe deze vragen beantwoord kunnen worden, leest u in het artikel.

artikel in geo-info nederland

Terugblik Smartcity Event


Op dinsdag 14 maart werd op de Atoomclub een Smartcity Event georganiseerd door StrateGis, in samenwerking met een divers aantal partners. David van den Burg (Ambient, KIBO) opende als dagvoorzitter onder toeziend oog van zo’n 60 aanwezigen (van zowel gemeenten als marktpartijen) de middag met de vraag: Wat is dat, een Smart City? De volledige terugblik kunt u hier lezen. Daarnaast heeft ook de Atlas Leefomgeving in haar nieuwsbrief aandacht gegeven aan de middag, welke u hier kunt lezen.

Smart City Symposium


Smart Cities krijgen recentelijk veel aandacht. Maar wat houdt dit nu in voor gemeenten en marktpartijen? Dit is een van de vragen die we behandelen tijdens de netwerkbijeenkomst Smart City op dinsdag 14 maart

Smart City Symposium

StrateGis Nieuwsbrief 2016-2


In de tweede helft van 2016 heeft StrateGis meerdere nieuwe producten ontwikkeld, zoals het Smart City 3D platform en een Interactieve Buurtmonitor voor de gemeente Hilversum. Daarnaast is een samenwerking opgezet met  o.a. NWE.Stadsontwikkelaars en organiseren we binnenkort een Smart City Event. Bekijk de nieuwsbrief voor aanvullende informatie: StrateGis Nieuwsbrief 2016-2.

StrateGis Nieuwsbrief 2016-2

3D Geoviewer online demo


Met de 3D Geoviewer is het mogelijk om snel inzicht te krijgen in complexe ruimtelijke vraagstukken door beschikbare informatie van diverse instanties tegelijkertijd en op begrijpelijke wijze te visualiseren. Inmiddels is het mogelijk een online demo-versie te proberen. De tool is nog steeds in ontwikkeling en krijgt voortdurend updates. Met name de ontwikkeling van de online versie is afhankelijk van de snel toenemende mogelijkheden. Naast de online versie is de tool als applicatie met een uitgebreidere functionaliteit beschikbaar, als u hier interesse in heeft neem dan contact met ons op.

StrateGis 3D Geoviewer

StrateGis op Feest van de Techniek Lage Weide


StrateGis heeft een bijdrage geleverd aan het Feest van de Techniek op Lage Weide. Het feest vond plaats van 7 t/m 11 november en had als doel om 1e en 2e jaars scholieren te interesseren voor techniek. StrateGis was erbij om met de deelnemers de Ondergrondgame te spelen waarin zij konden leren wat er nu allemaal nodig is om gebouwen te ontwikkelen en een stad te laten werken. In de video Feest van de Techniek is een impressie van de week te krijgen.

StrateGis op Feest van de Techniek

Interactieve buurtmonitor Hilversum


Als doorontwikkeling van het project De Virtuele Stad is voor de gemeente Hilversum een Interactieve Buurtmonitor gemaakt. De data die al door de gemeente werd verzameld is online gevisualiseerd en daardoor gemakkelijk toegankelijk voor burgers en andere partijen. De online variant is te bekijken en te gebruiken via De Virtuele Stad: Hilversum. Hier vindt u niet alleen de Buurtmonitor maar ook onderwerpen als Uitgaan en bezoeken en Bekendmakingen. Wilt u dit ook voor uw gemeente? Neem dan contact op!

Interactieve buurtmonitor Hilversum

Samenwerking NWE.Stadsontwikkelaars


StrateGis werkt sinds dit jaar nauw samen met de NWE. Stadsontwikkelaars. Voor eigen rekening en risico ontwikkelt Nwe Stadsontwikkelaars in binnen- en buitenland met een klein en slagvaardig team vastgoedconcepten. Financiële zekerheid in haalbaarheid én afzet typeren hun handelen en zijn bepalend voor de slagingskans. StrateGis is er trots op hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Meer informatie is te vinden op nwestadsontwikkelaars.com

Samenwerking StrateGis en NWE.Stadsontwikkelaars